Jag fixar föräldramötet med det lilla extra...
Om mig...
JJag heter Zorita Björlund, är beteendevetare och sociolog och har i större delen av mitt liv arbetat med barn och ungdomar. Sedan 2005 har jag arbetat som skolkurator på både högstadiet och gymnasiet. Jag har också arbetat som studie och yrkesvägledare. Innan dess arbetade jag inom förskolan. I flera år har jag arbetat med föräldrautbildning, både med egendesignade föreläsningsserier samt som gruppledare inom ABC-tonår, ett forskningsbaserat program för föräldrar.
När det gäller föräldramöten ska både lärare och föräldrar ska gå hem med en känsla av att det varit en riktigt bra kväll.
När jag träffar privatpersoner eller personalgrupper ska vi ha tänkt lite utanför ramarna och närmat oss våra omständigheter annorlunda än vad vi normalt gör. Blivit medvetna om gamla vanor och agerat utifrån nya vinklar. Börjat göra oss mer medvetna om vår omgivning. Jag är certifierad inom positiv psykologi och använder de verktygen i min coachning.
Utveckling, hoppfullhet och ny insikt ska vara nyckelorden. Och det är det som driver mig.
Att arbeta med människor, organisationsutveckling och coachning ligger mig varmt om hjärtat. Jag tycker mycket om de nära samtalen med elever och coachningen till personal och föräldrar. När det gäller mitt jobb med att skapa intressanta, informativa, roliga och relationella möten så är det vissa delar som blir extra viktiga. Den stora övergripande punkten handlar om att mötet ska kännas givande för alla parter.
#konflikthantering #personligtledarskap #arbetslagsutveckling #föräldramöten #resiliens #tonårsutvecklingen #positivpsykologi #abctonår
En räv i loggan
Zorita kan på spanska översättas till ”liten räv”. Räven som symbol handlar om ”tänka utanför ramarna” och använda vår intelligens i olika kreativa handlingar. Räven kommer också med meddelandet, att vi ska försöka närma oss våra omständigheter annorlunda än vi normalt gör. Bli mer medveten om gamla vanor och försök att agera från en ny vinkel. Räven vill också göra oss mer uppmärksam på vår omgivning.
Att vara ”inne i boxen” är att ha all nödvändig kunskap inom sitt område. Först när man har kunskapen och en större förståelse för hur den kan användas kan man på ett framgångsrikt sätt kliva ur boxen. Det är detta jag kan erbjuda er idag. Jag vill med mina föreläsningar och mitt arbete på skolorna arbeta lösningsfokuserat och titta på det som redan finns och skruva lite på det för att tillsammans med er hitta nya sätt att se på det som fungerar och inte fungerar, hitta nycklar och låsa upp. Hör av dig om du vill veta mer om min vision och mitt tillvägagångssätt.